Ezt az oldalt feltörte Civil Zorro

Én nem hiszem el ezeket a szervezőket! Legalább az útvonalat rakták volna fel. Írogatják a településneveket véletlen sorrendben, hetente változtatják az útvonalat. Honismereti túra?! Honösszekeverési túra!

 

Elmentem erre a tusványosra is

levetítik a tavalyi túráról a Kalotaszeg filmet, érted-e, ott ül vagy 20-25 ember, aztán kiáll ez a főszervező, hogy ha van kérdés válaszol rá. Billeg egyik lábáról a másikra értetted-e, hogy hát ha nincs kérdés ő nincs amit mondjon. De azt észre sem veszi, hogy 2-3 szól neki, hogy de meséljél még róla, érdekel. "Mit meséljek" kérdezi.. A filmet különben elloptam és feltöltöttem ide

 

De a térkép, az tényleg

mert értem én, persze, hogy leszervezik meg minden, amúgy nem tudom mi akkora dolog ebben, 8 szállás = 8 telefon, reggel kell 2x50=100 kifli, valakit elküldenek a boltba, közben megkávéznak, meg sem kell mozduljanak, érted. A többi kaját meg főzik a szálláson, azzal megint nincs problémázás. Na de ez zárójeles megjegyzés volt, hanem a térkép értetted-e, hát megmondom én neked, hogy leuntam, hogy találgatom hova is megyünk biciklizni. Kifizetem az 550 lejt, előleg időben utalva - érted, de mire uram, mire?! Szóval leuntam és láttam ez a tápos szombat éjjel tusványoson (mert én lementem még oda is érted-e) hajnalban még húzogatta a hangfalakat s a laptopjával babrált valami román zenéket. Aztán azzal bőcsködött, hogy ott van a táskájában az útvonal térkép. Na velem ki nem babrálsz kicsi barátom - gondoltam - s kiloptam a térképet a táskájából aztán még bele is tapostam a táskát a sárba mert az azért járt. Leszedtem a kódokat is, feltörtem a site-ot és mostmár én fogom írni a cikkeket. Itt a térkép:

Megvan az útvonal

 

Én vagyok Civil Zorro,

hogy valójában ki vagyok az titok marad, de annyi legyen elég, hogy most már itt az ideje, hogy ez az Élő Erdély Egyesület ráncba legyen szedve s én leszek a megfelelő ember. Ezentúl oda fogok figyelni arra, ha ezek a szervezők a fontos dolgokat elhanyagolják. Odamegyek, szúrok, vágok, ellopok, elárulok, feltörök, lebuktatok - az igazságért. »Ne legyen itt témázás vagy lefejelés, ahogy eléggé sajnos előfordul, mert ha nincs rend, bizalom, meg tisztelet, akkor az nem egy szórakozás, hanem, bocsánat, darab szar, ez az elvem, a rendbizalom, érted, én is rendes, te is rendes, ő is rendes, és akkor van videó, külön jég, vagy ami kívánság fölmerül« Mikor sanyargatnak titeket, ide írjátok le a kommenteket és a többit bízzátok rám - intézem!

Az idézet Parti Nagy Lajos Vadhuss című novellájából való

Kommentek

Suni | 2010.07.26 15:49
Hogyha valaki nem latja a terkepen pontosan az utvonalat, azok kedveert szovegesen is leirom :)

0.nap: Magyarfulposre erkezunk
1.nap: Magyarfülpös - Vajdaszentivány - Marossárpatak - Sáromberke - Mezőpanit
2.nap: Mezőpanit - Kerelőszentpál - Radnót - Magyarózd
3.nap: Magyarozd - Marosgezse - Mezozah - Mezosalyi
4.nap: Mezősályi - Pusztakamarás - Cege - Szék
5.nap: Szék
6.nap: Szék - Bonchida - Felsőzsuk - Válaszút - Bonchida - Szamosújvár
7.nap: Szamosújvár - Ördöngősfüzes - Kékes - Szentmáté - Szászlekence
8.nap: Szászlekence - Harina - Vajdaszentivány
 

Ehhez az íráshoz nem lehet kommentelni.