C Útvonal, elkezdtük a lejárást

Múlt héten eljutottunk az útvonal tervezés »C« variánsához. Ezt már véglegesnek tekintettük, egészen addig, amíg a hétvégén el nem kezdtük a lejárást.

Ezt az útvonalat terveztük: Faragó - Mezőpanit - Magyarózd - Mezőzáh - Bonchida (pihenőnap) - Bethlen - Szék - Faragó

Úgy tűnt, hogy milyen szép s milyen jó, hiszen ez egy körút, azaz oda érkezünk ahonnan indulunk és bele tudjuk venni Bethlent is, a Mezőség északi részét. A lejáráson viszont azzal kellett szembesüljünk, hogy pár tervezett dolgot nem tudunk megvalósítani.

1. Válaszúton éppen akkor lesz a tánctábor

Ez két dolgot jelent: az egyik (a rossz), hogy abban az időpontban, Válaszúton nem kapunk szállást, a másik pedig (a jó), hogy tudunk csatlakozni az esti táncházakhoz.
Kb 400-450 fő lesz a tánctáborban, ami a teljes válaszúti szálláskapacitást leköti. Az esti táncházakra a belépőjegy ára 25 lej, ami kicsit borsosnak tűnik. Jó viszont, hogy lesz tánctanítás a kezdőknek, a haladók pedig megállás nélkül rophatják. De ezen s egyéb okok miatt (alább) nem biztos, hogy csatlakozunk a válaszúti tánctáborhoz.

A válaszúti tánctábor helyszíne

2. Zsukon csak a főút mellett van szállás

A szállás egyfelől nagyon szép, a helyiek nagyon kedvesek, ugyanakkor a főút mellett van, a környék egy kicsit sem szép. Itt töltenénk ráadásul a pihenőnapot és a táncház helyszínétől 8km-re van. Tehát azt jelenti, hogy ha itt szállunk meg, akkor a.) táncházas gőzzel a fejben éjjel kéne hazatekerjünk a főúton, ami nem túl biztonságos, vagy pedig b.) meg kell szervezzük a hazaszállítást kocsival. Hát egyik sem túl vonzó.

»17km Panzió« - Zsukiménes (Juc-Herghelie) Lejárás - Középzsuk felé Felsőzsuki kastély - Műemlékvédelem I.

3. Bonchidán nincs 50 embernek hely

A Bánffy kastélyban kb. 30 ember fér el. Ezt max 34-re lehet feltornászni, de ekkor a Trust-osok (Transylvania Trust alapítvány, a kastély kezelője) már csikorgatnák a fogukat. A faluban van még egy »panzió«, ami egy magánház 3 szobával, de ottjártunkkor az egyik szomszéddal haragosok voltak, a másik pedig nem tudta kihívni a gazdát. Tehát Bonchida is kilőve.

Bonchida felé - Csendes ösveny bringásoknak Itt laknak a menyecskék Bánffy kastély Bonchida - felújításra váró részek Bánffy kastély Bonchida - felújítók
# #

4. Mezőzáh gamat hely

Szívesen fogalmaznék másképp, de az nem lenne őszinte. Annak ellenére, hogy a település viszonylag rendezett, a lakosság mentalitása valami nagyon furcsa hangulatot eredményez. Még csak nem is manelisták. Valami furcsa igénytelenség, nihilizmus és kilátástalan semmittevés - ilyen hangulata van.

Olténiát azért nem közelíti meg, de úgy döntöttünk, hogy Mezőzáh nem az a hely, ahol egy vidám bringatúra résztvevői egy éjszakát el kellene töltsenek.

 

5. Szék pedig remek hely

Széken nem terveztünk alvást, azonban megtaláltuk a Sóvirág panziót, ami bár szintén 34 férőhelyes, de elég tágas hogy pótágyakkal elférjünk. A falu barátságos, szép és a szállás is különleges. Azt már el is döntöttük, hogy úgy fogjuk átszervezni az útvonalat, hogy egy (vagy két?) éjszakát itt fogunk tölteni.

Megyünk Székre Széki templomkert Széki szállás belülről
#

6. Faragó helyett Vajdaszentivány

Vajdaszentivány minden éveben egy nagyobb mezőségi tánctábor helyszíne. Ez azt jelenti, hogy minden bizonnyal nagyobb szálláskapacitással rendelkezik, tehát itt fogunk szállást keresni. Így nagy valószínűséggel innen indulunk majd az 1 hetes túrára s ide is fogunk érkezni.

 

Összefoglalva

tehát jelen pillanatban egy kisebb újratervezés van és 1-2 napon belül jön a »D« útvonalterv, ami remélhetőleg már végleges lesz.

#
Ördöngösfüzes - Vajon erről kapta a nevét? Cege - Atelier de Buhera Cegei műremek Wass Albert kúria, Cege
# # # #

Kommentek

Varga Csaba | 2010.06.28 14:44
Vajdaszentivány nagyon kúl! örülünk, hogy onnan indulunk és oda érünk vissza!
 
Fülöp Attila | 2010.06.28 14:53
Igen, de emiatt lehet, hogy még egy kicsit kell toljuk: http://nemtv.ro/main.php?m=6&p=754

Ez bréking nyúz
 
Somodi Julia | 2010.06.28 21:57
En megyek haza Gernyeszegre penteken es atugorhatok Szentivanyra szallaslehetoseg utan nezni. Majd a lehetosegeknek megfeleloen donthetunk, hogy onnan indulunk vagy csak oda erkezunk.
 
Somodi Julia | 2010.06.28 22:01
Mezosamsondot erintjuk? Nagyon ugyes citerazenekaruk van.
 
Fülöp Attila | 2010.06.28 22:04
Mezősámsondot nem terveztük bele és egy kicsit ki is esik a tervezett útvonalból, de holnap újratervezzük s megnézzük, hogy bele tudjuk-e fértetni.
 
Fülöp Attila | 2010.06.28 22:07
Ja, és a Szentiványi szállást megköszönjük, ha utánanézel; de még addig lesz frissítés, hogy esetleg eltoltuk-e a napját.
 

Ehhez az íráshoz nem lehet kommentelni.