A maszkurák

A maszkura olyan személy akit azért nem hívnak el a lakodalomba, mert valahol meg kell húzni a létszámot. Vagy azért mert valakinek a régi szerelme. Vagy egyéb okból, de nem fért bele a násznépbe. Ha egy ilyen személy megjelenik a lakodalomban (beöltözve úgy hogy ne ismerjék fel) akkor ő egy maszkura. Hogy jön ez a bringatúrához? Olvasd tovább!

 

Maszkura szabályzat

Mivel páran szeretnének jönni a túrára 1-2-3 napra, de nem tudunk számukra helyet biztosítani, összeraktuk a maszkura-szabályt, annak érdekében, hogy ők is és a túra "normál" résztvevői is zökkenőmentesen tudják élvezni a közös bringázást. Ez a szabályzat tulajdonképpen mindenkit véd - résztvevőt, maszkurát és szervezőt egyaránt. Íme:

  1. Az 1-3 napra csatlakozókat Maszkuráknak fogjuk nevezni.
  2. Legkorábban Mezősályiban csatlakozhatnak (Aug.9. hétfő)
  3. NEM biztosítunk számára szállást és ételt, erről magának kell gondoskodnia.
  4. Tisztában kell legyen azzal, hogy az 50 résztvevő általában 30-35 fekhelyen osztozik, emiatt minden éjjel valakik a földön alszanak, tehát NEM alhatnak azon a szálláson ahol a résztvevők!
  5. A szállásaink szolgáltatásai (WC, zuhanyzó) szintén 50 főnél kevesebbre méretezettek, ami miatt a résztvevők lassan fognak tudni lezuhanyozni, WC-zni, ezért ezeket a facilitásokat nem használhatja.
  6. Sebessége alapján köteles valamelyik meglévő csapathoz csatlakoznia.
  7. Minden csapatban egy időben csak egyetlen Maszkura lehet, tehát a Maszkurák összlétszáma nem haladhatja meg a 7-et.
  8. A kerékpárja szállításáról magának kell gondoskodnia,
  9. A csomagjait csak abban az esetben tudjuk elszállítani, ha a még lesz hely a kísérőautóban.
  10. Érkezéséről 1-2 nappal hamarabb tájékoztatnia kell a szervezőket (0742-947425 és 0728-981166)

Ezt úgy kell érteni, hogy szívesen látjuk a maszkurákat a túrán, de egyszerűen nem tudunk az extra szállás és kajaigényekkel foglalkozni. Tényleg nem. Szilveszterkor nagyon pórul jártunk, amikor túlzsúfoltuk a szállásokat és a résztvevők joggal haragudtak meg, amikor este nem tudtak lefeküdni, mert valaki más aludt az ágyukban. Ennek a helyzetnek senkit sem akarunk mégegyszer kitenni, ezért ha maszkura akarsz lenni, akkor kérünk, hogy ezeket értsd meg és tartsd be. Ha résztvevő vagy és teszem azt egy barátod szeretne csatlakozni, akkor ezt küldd át neki, és a feltételek betartása mellett igazán szívesen látjuk a maszkurákat.

Amúgy néhányan már jelezték, hogy jönnek maszkurának s ők azt mondták, hogy hoznak sátrat és a többit pedig megoldják. Ha pedig valaki hamarabb elmegy a túráról és a helyét szeretnéd átvenni, akkor megkérünk, hogy az adott személlyel beszéld meg és az a személy szóljon nekünk, hogy a helyét ettől és ettől a dátumtól kezdve kinek adta át.

Szerintem a maszkuraság egy vicces helyzet és én ösztönzöm a maszkurákat, hogy vegyék alapul a lagzikban látott hagyományokat, használják a fantáziájukat, fogják meg a dolgot a humoros oldaláról és... a többit rájuk bízom.

Kommentek

Fülöp Attila | 2012.02.24 12:38
Maszkurák
 

Ehhez az íráshoz nem lehet kommentelni.