0. nap - Mezőség

alkoholtilalom

Az idén a hatodik, húha, ez így leírva, milyen súlyos, oda jutottunk lassan, hogy augusztus első hetében - kiábrándult, értetlenkedő vagy vigyorgó arccal - kérdezik a rokonok és a haverok, hogy megint mentek???

 

Indul a VI. Erdélytúra

Az idén a hatodik, húha, ez így leírva, milyen súlyos, oda jutottunk lassan, hogy augusztus első hetében - kiábrándult, értetlenkedő vagy vigyorgó arccal - kérdezik a rokonok és a haverok, hogy megint mentek??? Háááát nincs elég eszed fiam, nem volt elég??? Már nincs is mit nézzetek, azt kell higgyem, hogy a buli kedvéért mész csak. Vagy: óóóóó, olyan jó nektek, én úgy készülök már vagy három éve, de még sosem sikerült, mert nincs biciklim, nem értem rá, vagy pont nagy akció volt a horvátországi nyaralásoknál- megjegyz.: az egyik főszervezőnek még 6 év túrázás után sincs biciklije.

9 éves kortól elkezdhető

Az idén a legfiatalabb résztvevője a túrának 9 éves, s a két legidősebb pedig 1958-as születésű, azaz.. 52 éves. Az átlag továbbra is 30 körül sűrűsödik.

- Az idén hova mentek? Mezőségre. Magyarfülpösről indulunk, oda érkeztünk első este. Az odavezető út nagyon nagyon meghozta a bicikliző kedvünket, ugyanis olyan gödrös, hullámos volt, hogy a csapat nagy része tengeribeteg lett, s még utána két órával is a gyomrunk az út hullámaira hullámzott, szóval vártuk, hogy kiszálljunk az autóból-hajóból, és biciklire pattanjunk.

Az idei bemutatkozás kicsit hosszúra sikerült, mert mindenki egyel több dolgot kellett elmondjon magáról az előtte szólóhoz képest, többek között a rajta levő alsónemű leírását, ez kérem, ha nem tudták, túra előtt egy nappal nagyon fontos információ.
A bejárandó erdélyi tájegységről pedig azt tudtuk meg, hogy nem hiába Mezőség a neve, mert itt aztán egy fia erdő vagy hegy sincs, csak domb. Tó sincs* vagy bármi, ami enyhítené a biciklis ember 3o fokban való tekerésének a körülményeit. Ahol hűsölhetnénk egy kicsit, az a sok kastély, de oda úgy sem engednek be. Elalvás előtt a magyarfülpösi iskola falán olvastuk, hogy csak a mesékben léteznek boszorkányok, sárkányok, lovagok, gentlemanek, télapó stb. saztán belealudtunk a ping-pong labda pattogás édes zajába.

* Megj.: ez nem igaz, van tó, sőt (szerk.)

Kommentek

Tündi | 2010.08.11 00:00
Na vééégre jelentkeztetek! Csak így tovább!
Tempó! Tempó! :)
 
Júlia | 2010.08.11 10:25
Nekem sincs biciklim, ez a harmadik túrám :)
 
Fülöp Attila | 2010.08.11 11:07
Júlia, te nem itt kéne legyél, Maszkura? :)
 
Gyufa-Julia | 2010.08.12 11:20
Na vegre felkerult az anyagot feltenni. Ma` addig neztem a linket de sutt semmi nem volt.
Na es en gratulalok Mate komanak, ugyeskedjen csak es vigyazzatok a stracra!
Jo tekerest es enyhen felhos idojarast nektek!
 
Júlia | 2010.08.16 17:04
Hiányzott a "nagy szád" Gyufacska! Tényleg! :) Remélem komoly okod volt, hogy kihagytad az idén a túrát.
 

Ehhez az íráshoz nem lehet kommentelni.