6. nap - Fegyveres konfliktus

2010.08.18  [Fülöp Attila]

Bonchida, biciklitura

Szék - Bonchida - Szamosújvár, egy kevésbé szokványos útvonalon. »Biciklitúra...« ez a szó egy bizonyos irónikus hanglejtéssel ezen a napon hangzott el legtöbbször ezen a túrán, amikor izzadva toltuk felfelé, és a bringa valóban felesleges kellék volt nálunk.

5. nap - Pihenőnap, Szék

2010.08.17  [Fülöp Attila]

Kemence, szék

A pihenőnapunk nem véletlenül került Székre. Sőt, annak idején mikor az útvonalat rajzoltuk, többször újrakezdtük a tervezést annak érdekében, hogy ezen az egyedi településen ne csak átrepüljünk, hanem huzamosabb ideig tudjuk magunkat Széken megülni. Mégis úgy tűnik, hogy egy nap sem volt elegendő ahhoz, hogy az 1000 éves múlt minden barázdája megmutassa magát.

4. nap - Hőség, tavak, kaptatók

2010.08.16  [Fülöp Attila]

Furdes

Az első napokban még viszonylag kíméletes volt velünk az időjárás, de mostantól már mutogatja az oroszlánkörmeit. A tapasztalt Erdélytúrázó ilyen esetekben leginkább tóban fürdéssel tud visszavágni a természet sanyargatásának.

 

3. nap - Ki a bolond?

2010.08.13  [Fülöp Attila]

Levente a sisakkal

A magyarózdi éjjelen denevérekkel és valmilyen szaladgáló szőrös kisállatokkal aludtunk. Szerencsére a belmagasság olyan nagy a kastélyban, hogy békében megfértünk és az alvók zöme észre sem vette az albérlőket.

 

2. nap - Gazdátlanság

2010.08.11  [Bíró Hanna]

Levente a sisakkal

Ahhoz képest, hogy reggel úgy tűnt, hogy egész nap durván esni fog és hűvös lesz, olyan meleg lett, hogy a tudósók mondhatnak bármit, szerintünk ez az év legmelegebb napja. Továbbá a túra legnehezebb napja is volt ezidáig, de a szervezők megnyugtattak, hogy neeeem, lesz még vagy két hasonlóan nehéz, vagy még nehezebb. Úgyhogy lefekvéskor titokban mindenki elmondott egy imát, hogy ez ne legyen igaz, és a túravezetők most az egyszer hazudjanak.

1. nap - Kastélyfoci és off-road

2010.08.11  [Bíró Hanna]

Torres

Hat év alatt annyira rutinossá vált a társaság, hogy már csak egy óra késéssel indultunk a tervezetthez képest, emiatt nagy büszkén rajtoltunk Marossárpatak felé.

 

 

0. nap - Mezőség

2010.08.11  [Bíró Hanna]

alkoholtilalom

Az idén a hatodik, húha, ez így leírva, milyen súlyos, oda jutottunk lassan, hogy augusztus első hetében - kiábrándult, értetlenkedő vagy vigyorgó arccal - kérdezik a rokonok és a haverok, hogy megint mentek???

 

Alkoholtilalom a magyarózdi estén

2010.08.05

alkoholtilalom

A magyarózdi estén (vasárnap) a Pekry kastélyban fogunk megszállni, ahol szenvedélybetegeket gyógyítanak. Ezért nyomatékosan megkértek bennünket, hogy aznap este semmilyen alkoholt (vagy kábítószert) ne fogyasszunk és kerüljük a mulatozást, hangoskodást.

 

A maszkurák

2010.08.05

A maszkura olyan személy akit azért nem hívnak el a lakodalomba, mert valahol meg kell húzni a létszámot. Vagy azért mert valakinek a régi szerelme. Vagy egyéb okból, de nem fért bele a násznépbe. Ha egy ilyen személy megjelenik a lakodalomban (beöltözve úgy hogy ne ismerjék fel) akkor ő egy maszkura. Hogy jön ez a bringatúrához? Olvasd tovább!

 

Amit az Erdélytúráról tudni akartál

2010.08.04

Ebből az irományból megtudhatod, hogy miként juthatsz el az induló pontra, hol lesz 1 hétig az autód, hova és mennyit fogunk tekerni, mikor és mit eszünk, és hogy miért kell az egyik nap neked is korán kelned. Továbbá tippek ahhoz, hogy végig formában maradj.

 

Ki kivel van?

2010.08.02

Ez a bejegyzés fontos információkat tartalmaz számodra, hogyha részt veszel a túrán! Megtudhatod például, hogy kik Süni emberei, hogy kik vigyáznak majd rád, hogy milyen lesz a terep és az időjárás, illetve, hogy miket hozz magaddal!

 

Ezt az oldalt feltörte Civil Zorro

2010.07.26

Én nem hiszem el ezeket a szervezőket! Legalább az útvonalat rakták volna fel. Írogatják a településneveket véletlen sorrendben, hetente változtatják az útvonalat. Honismereti túra?! Honösszekeverési túra!

 

Sínen vagyunk mint Ady

2010.07.06

Egy kolozsvári diszkó bejáratánál hangzott el, bedobóember szájából: Sínen vagyunk mint Ady. Hát igen.. Az útvonal betűjele »E«, megállói: Magyarfülpös - Mezőpanit - Magyarózd? - Mezősályi - Szék - Szamosújvár - Szászlekence - Vajdaszentivány

 

Az bogoknak bevevése

2010.06.30

D variáns, mi?? Nem úgy megy ám. Azt a szót, hogy »végleges« egyelőre ki kell töröljük a szervezői szótárból. Sosem voltam jó matekból, most azonban mégis egy sokismeretlenes egyenletet kell megoldani.

 

C Útvonal, elkezdtük a lejárást

2010.06.28

Múlt héten eljutottunk az útvonal tervezés »C« variánsához. Ezt már véglegesnek tekintettük, egészen addig, amíg a hétvégén el nem kezdtük a lejárást.

Ezt az útvonalat terveztük: Faragó - Mezőpanit - Magyarózd - Mezőzáh - Bonchida (pihenőnap) - Bethlen - Szék - Faragó